این روزها چه کنیم؟
قسمت دوم
۱۲۸۳۰۸; نگرانيهايتان را کنترل کنيد
اگر چيزي داشتيم که بتوانيم زمان نگراني خود را با آن رديابي کنيم، در پايان هر روز متوجه ميشويم که زمان زيادي را صرف نگران بودن کردهايم. نتيجۀ يک نظرسنجي که در سال ۲۰۱۷ بين دو هزار جوان صورت گرفت، نشان داد که بهطور متوسط، هر فرد ۶۳ روز کامل را در طول يک سال با نگراني ميگذراند.
داوطلبان آزمون سراسري با اين مشکل آشنايي بيشتري دارند. صفر کردن نگرانيها و دلهرهها در دوران کنکور، عملاً غير ممکن است، و در واقع، يک داوطلب براي مقيد بودن به مطالعه و درس خواندن، نياز به کمي نگراني دارد، اما نگراني زياد، شما را از پاي درميآورد و آرامش جسمي و روحي لازم را براي مطالعه از بين ميبرد.
♦️ در ادامه، راههايي براي رفع نگرانيهاي گاهبهگاه، با شما به اشتراک ميگذاريم:
♦️ «اگر»ها را به «من ميتوانم» تبديل کنيد
♦️ اگر موفق نشوم …، اگر آزمونم را بد بدهم …، اگرنتوانم در رشتهاي که دوست دارم قبول شوم ….
ذهن شما پر از اين «اگر»هاست؛ «اگرهايي» که آرامش و تمرکز را از شما ميگيرند. بايد اين «اگرها» را به «من ميتوانم» يا به بيان واضحتر: «من ميتوانم مشکل را حل کنم» يا «من ميتوانم مساله را کنترل کنم.»، تبديل کنيد.
سکونت گزيدن در مشکلات، هيچ چيزي را بهتر نميکند، ولي حل مساله چرا. روانشناس«امي مورين» ميگويد:
«از خودتان بپرسيد با چه گامهايي ميتوانيد از اين مشکل، درسي بياموزيد يا مانع از رخ دادن مشکل ديگري در آينده شويد. از خودتان بپرسيد در قبال اين مشکل، چهکاري بايد انجام دهيد.»
اگر به خودتان اطمينان بدهيد که با وجود هر اتفاقي، ميتوانيد به همۀ مسايل مهم رسيدگي کنيد، افکارتان را بهتر هدايت خواهيد کرد.
سایت رسمی حرف اخر:www.harfeakher.org
شماره تماس دفترمرکزی تهران: ۰۲۱۶۶۰۲۸۱۲۶