راهکارهایی برای نتیجه گیری از مطالعه
قسمت سوم
🔴 مطالب را در حافظه بلند مدت خود نگاه دارید
گاهی علت کسب درصدهای پایین این است که اطلاعات به شیوه صحیح وارد حافظه بلند مدت شما نشده است.
برای ورود اطلاعات به حافظه ی بلند مدت، چند راه وجود دارد. یکی از این راهها تکرار مطلب است؛ مثال یکی از شیوه های یادگیری لغات انگلیسی همین تکرار است که البته با روشهایی مثل جعبه لاینتر کیفیت آن را افزایش میدهند؛ اما یکی از بهترین راه های ورود اطلاعات به حافظه بلند مدت، ارتباط دادن یک مطلب به مطالب قبلی است؛ یعنی به هنگام مطالعه، مطلب جدید را به یادگیری های قبلی خود ارتباط دهید، آنها را با یکدیگر مقایسه کنید و مطالب مربوط به یک موضوع را دسته بندی کنید و به همراه هم به خاطر بسپارید. بهترین راه اجرای این شیوه، خلاصه نویسی مطالبی است که میخوانید.خلاصه نویسی، اگر چه در ابتدا وقت گیر به نظر میرسد،اما به شما کمک میکند تا مطالب مربوط به یک موضوع را کنار هم قرار دهید.
این کنار هم قرار دادن مطالب، امکان تداعی مقایسه آن مطالب را فراهم میکند؛ ضمنا امتحان، با صرف کمترین وقت، تمام مطالبی را که خوانده اید، مرور کنید. با وجود اینکه در ابتدای راه، این روش، کمی وقت گیر و دشوار به نظر میرسد، اما روش یادشده، بیشترین بازدهی را در بلند مدت دارد.
🔴 تست زدن را جدی بگیرید !
عده ای از دانش آموزان، به دلیل اینکه در سالها یا ماه های گذشته کوتاهی کرده اند، تصور میکنند که در ابتدا، باید همە ی عقب ماندگی های خود را رفع کنند و ضعف های خود را بر طرف سازند و سپس سراغ تست بروند؛ این در حالی است که کنکور، یک آزمون تستی است و آزمون تستی ویژگی های خودش را دارد و با یک آزمون تشریحی متفاوت است؛ حتی متن یک سؤال تستی با یک سؤال تشریحی فرق دارد، و مهم تر از همه اینکه در آزمونهای تستی، زمان پاسخگویی محدود است و شما باید بتوانید در زمان کوتاهی، گره و نکته ی یک سؤال تستی را بیابید و سپس صحیح ترین پاسخ را انتخاب کنید.
به همین دلیل، برای آمادگی در کنکور، فقط مطالعه ی کتاب ها و مباحث درسی کافی نیست و باید برای هر درس، زمانی را به تست زنی اختصاص دهید و هنگام پاسخگویی، به عنصر زمان نیز توجه داشته باشید.
سایت رسمی حرف اخر:www.harfeakher.org
شماره تماس دفترمرکزی تهران: ۰۲۱۶۶۰۲۸۱۲۶
ادرس کانال تلگرامی حرف آخر:@harfe_akher
جهت خرید محصولات حرف آخر روی این لینک کلید کنید