چگونه حجم وساعت مطالعه خودرا هدف گذاری کنیم؟
زمانی که در مورد برنامهریزی صحبت میکنیم ذهن بیشتر دانشآموزان به سمت ساعت مطالعه میرود که موضوع مهمی در برنامهریزی است.
قبل از شروع مطالعه با توجه به درسی که قرار است مطالعه کنید، میزان مطالعهی قبلی آن مبحث، میزان یادگیری در کلاس و… برای ساعت مطالعهی خود هدفگذاری کنید. برای مثال تصمیم میگیرید ده صفحه ریاضی را در مدتزمان دو ساعت تمرین کنید.
مطالعه را شروع کنید، اما زیاد خود را درگیر زمان و تعداد صفحات نکنید. مهمترین موضوع، کیفیت یادگیری شماست؛ یعنی مطالعه تا زمانی که توان یادگیری دارید ادامه پیدا کند. گاهی زمان شما رو به اتمام است و هنوز چند صفحهای باقی مانده است. در این مواقع با یک مطالعه و مرور سطحی مطلب را تمام کنید. گاهی هنوز زمان و مطلب زیادی باقی مانده است اما شما دیگر کششی برای ادامهی مطالعه ندارید و میخواهید هر طور که شده میزان ساعت مطالعهی خود را بالا ببرید. درنتیجه بعد از گذشت مدتی، انرژی شما تحلیل میرود.
هدفگذاری برای حجم و ساعت مطالعه، خوب است اما باید همهی این موارد را در نظر بگیرید. همان گونه که ممکن است در جلسهی آزمون بنا به هر دلیلی و با توجه به سؤالاتی که با آنها روبهرو میشوید، هدفگذاری چند از ده خود را کم یا زیاد کنید تا نتیجهی بهتری بگیرید، در زمان مطالعه نیز این تغییرات را در صورت لزوم انجام دهید. به مرور زمان میتوانید این هدفگذاری را به گونهای انجام دهید که کمترین تغییر را داشته باشد. ثبت ساعتهای مطالعه در دفتر برنامهریزی برای رسیدن به یک هدفگذاری صحیح به شما کمک میکند.
سایت رسمی حرف اخر:www.harfeakher.org
شماره تماس دفترمرکزی تهران: ۰۲۱۶۶۰۲۸۱۲۶